EBF GA 2015

Zasadnutie prebehlo hladko, zúčastnilo sa aj pár nových delegátov. Najzaujímavejšie prezentácie mali zástupcovia z Islandu a z Grónska. Ale možno to bol len môj názor, lebo som trochu posadnutý sobmi karibu a patria k mojim vysneným trofejam.

Okrem toho sa rozoberalo členstvo EBF vo FACE, plány federácie na ďalší rok, množstvo tém, vrátane vytvorenia Belgickej lukostreleckej federácie, ktorá konečne spojila flámsku a valónsku asociáciu. Dobrý príklad, veď keď sa dokážu spojiť lovci, možno ani Belgicko časom nebude také polarizované.

V nedeľu po zasadnutí sme sa v silnom lejaku presunuli pozrieť si výstavu najsilnejších trofejí ulovených v Estónsku za posledný rok. Expozícia sa mala otvárať až v utorok, práce boli v plnom prúde , ale väčšina trofejí už bola na svojom mieste. To, čo som videl, mi stačilo: vlky, medvede, rysy, množstvo veľkých lebiek bobrov, jelene a diviaky boli impozantné, losie trofeje na európske pomery veľké, ale čo ma zarazilo, boli srnce! Niekoľkokrát som sa miestnych poľovníkov spýtal, čím to kŕmia, neskôr som ich zo žartu obvinil, že v tejto krajine srnce určite krížia s tými sibírskymi. Trofeje boli úžasné. Po prehliadke sme sa pomaly začali rozchádzať, niektorí mierili na letisko, iní na chvíľu do mesta, ja a dvaja kolegovia z Maďarska poľovať.

Viac o tejto poľovačke sa dočítate TU.